Wat is keto?

Keto is een afkorting van het ketogeen dieet, een voedingsbenadering die gericht is op het minimaliseren van koolhydraten en het verhogen van gezonde vetten in de voeding. Het doel is om het lichaam in een staat van ketose te brengen, waarbij het vet als primaire energiebron wordt gebruikt in plaats van koolhydraten.

Meer energie
gezond gewicht
Blijvende oplossing

Ketose

Ketose is niet alleen belangrijk voor gewichtsverlies, maar heeft veel gezondheidsvoordelen en ondersteunt het zelf herstellend vermogen.

In te zetten bij:

Verhoogde bloeddruk, insulineresistentie (voorstadium van diabetes type 2), verhoogd cholesterol, ongezond gewicht.

Mensen die jou voorgingen:

Meer kennis en inzichtenMargreet:
Ik heb meer kennis over een keto lifestyle en meer inzicht in mezelf en waardoor ik soms doe wat ik doe of denk. Rosalie is heel begripvol en stelt de juiste vragen waardoor ik nieuwe inzichten krijg. Het was ook fijn dat ze meeliep met mijn keto avontuur.

Migraine afgenomenAnoniem:
Ik heb geleerd hoe ik moet eten volgens wat mijn lichaam nodig heeft en ik heb geleerd hoe mijn omgeving mijn darmen en mijn maag kan beïnvloeden. Soms voelde ik me gefrustreerd, maar het was nodig om vooruit te komen. Rosalie is empathisch. Ze begrijpt mijn situatie en probeert je manieren te laten zien om je te helpen je situatie te verbeteren. Ik vind het geweldig als ze tips en recepten deelt. En het is leuk om te weten dat ik altijd contact met haar kan opnemen.
Mijn migraine is gereduceerd tot hoofdpijn en minder vaak aanwezig. Ook ben ik ongeveer 15 kg afgevallen.

Wat kun je verwachten?

Als je bij mij komt dat ik juiste en onderbouwde informatie over het ketogeen dieet en de leefstijl geef. Ik vind het heel belangrijk om jouw persoonlijke situatie mee te laten wegen in welke passende keuzes jij kunt maken. Bijvoorbeeld omdat je nachtdiensten draait, een gezin hebt of geen galblaas meer hebt.
Graag werk ik praktisch en deel hiervoor recepten en ideeën.
Het kan zijn dat je tussen de sessies met vragen loopt, dan vindt ik het belangrijk dat je zo spoedig mogelijk een antwoord krijgt om verder te kunnen. En beantwoord ik jou vragen graag via de mail.
Verder analyseer ik bloedwaarden vooral wat betreft cholesterol en kan het wenselijk zijn om een vitaliteitsanalyse uit te voeren.

Ik ga voor bewustwording en gedragsverandering, geen dieet! Laat keto een instrument zijn.
Zodat jij weet welke gezonde keuzes je kunt maken, elke dag opnieuw. "

Rosalie de Kraker-Bardolf

Wat brengt de
ketogene leefstijl jou?

De voordelen van een efficiënte vetverbranding en de aanmaak van ketonen, zijn onder meer:

1. Minder aanmaak en opslag van (buik)vet. Je lichaam spreekt makkelijker haar vetreserves aan;

2. Ketonen remmen het honger gevoel;

3. Een stabielere bloedsuikerspiegel;

4. Meer energie voor de hersenen;

5. De aanmaak van meer mitochondriën, de energiefabriekjes in je cellen.  Vele handen maken licht werk, dus meer mitochondriën betekent minder kans op schade in deze essentiële celonderdelen! ;

6. Verbranding van vetzuren en ketonen is een schone verbranding en zorgt zodoende voor minder veroudering en cel schade (oxidatie);

7. Vetverbranding zorgt ervoor dat fagocyten actiever zijn. Fagocyten ruimen schadelijke deeltjes en ziekteverwekkers op in je lichaam. Je immuniteit zelf genezend vermogen neemt dus toe in ketose;

8. Verder is uit diverse onderzoeken bekend dat ketonen laaggradige ontstekingen tegen gaan. Laaggradige ontstekingen staan aan de basis van nagenoeg alle welvaartsziekten.

Ketose is dus niet alleen belangrijk voor gewichtsverlies, maar heeft veel gezondheidsvoordelen en ondersteunt het zelf herstellend vermogen. 

Heel belangrijk voor een tijd als deze, waar veel op ons afkomt.

Wat wil jij?!

Ja, ik wil energiek en gezond in het leven staan!

Ga naar onderstaande link en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!