Insuline resistentie

Wat houdt het in?

Insulineresistentie is een verstoring van de stofwisseling waarbij het lichaam minder gevoelig wordt voor het hormoon insuline. Insulineresistentie ontstaat door gedurende lange tijd té vaak en té veel insuline aan te maken. Net als een alcoholist steeds meer tot zich moet nemen om dronken te worden, heeft het lichaam bij insulineresistentie steeds meer insuline nodig om bloedsuiker in onze cellen te krijgen.
Insulineresistentie resulteert in een verhoging van de bloedsuikerspiegel en vervolgens de afgifte van nóg meer insuline door de alvleesklier om glucose uit de bloedbaan te krijgen. Een vicieuze cirkel ontstaat zonder dat er direct sprake hoeft te zijn van problemen of ziekte…Door langdurige hoge concentraties insuline en bloedsuikers in de bloedbaan ontstaat echter een ontstekingsbevorderend milieu. Versuikerde eiwitten in de bloedbaan stimuleren ontstekingen in de vaatwand en bloedklontering en de hoge insulineconcentraties stuwen de bloeddruk omhoog. Hart- en vaatziekte is in de maak.


Waar leidt het toe?

Insulineresistentie is HET centrale mechanisme van waaruit chronische aandoeningen zoals o.a. diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, PCOS, verschillende vormen van kanker en hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer zich kunnen ontwikkelen.

Doe de check!

Mocht u duidelijke signalen hebben die insulineresistentie doen vermoeden kan ons team u adviseren dan wel begeleiden in de helende stappen die u kunt zetten. U zet dan nu de juiste stappen voor uw gezondheid over 10 of 15 jaar!

Klik op de button hieronder en daar kunt een formulier met vragen invullen om te zien in hoe de stand van zaken is. Deze gratis vragenlijst wordt door mij als leefstijl coach en de osteopaten van OCM Lifestyle beoordeeld en het resultaat met u kosteloos gedeeld.


Insuline resistentie test

Klik op de onderstaande button voor de test.